Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sękacz Anusi

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 300 gram
cukier puder 300 gram
jajko 12 szt
mąka pszenna 300 gram
mąka ziemniaczana 150 gram
cukier waniliowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sękacz Anusi

Kroki postępowania

1
Masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem, dodając kolejno żółtka. Wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz cukrem waniliowym.
Krok 1 - Domowy sękacz Anusi foto
2
Białka ubić na sztywno i połączyć z ciastem.
Krok 2 - Domowy sękacz Anusi foto
3
W tortownicy (ja użyłam patelni ceramicznej z kominem) rozsmarować cienką warstwę ciasta (około 2 łyżki) i piec około 5 minut (by się zrumieniło) w temperaturze około 170 stopni.
Krok 3 - Domowy sękacz Anusi foto
4
Czynność powtarzać aż do wyczerpania ciasta. Gotowy sękacz posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Domowy sękacz Anusi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.02.2014 17:06
pyszne ciasto
Bernadeta1 02.12.2013 00:14
nigdy nie piekłam sękacza a ten wygląda pysznie
Kasia36 22.09.2013 21:30
Ładnie się prezentuje
Klausia 30.08.2013 21:08
lubię takie ciasta :)
erym 12.08.2013 08:55
bardzo duzo jajek schodzi. chyba warto!
ankaryba 24.07.2013 09:53
super!!! :-)
Rybciia 07.07.2013 22:48
pyszny!!! :-)
Dorota59 22.04.2013 15:19
smaczny, domowy wypiek
Alex_M 29.03.2013 10:30
musi byc dobre!
Monika58 28.03.2013 13:31
smaczne ciasto
TEtalicha 27.03.2013 21:36
bardzo apetyczny
kokoszka
kokoszka 27.03.2013 21:30
pysznie wyglada
Konczi 27.03.2013 21:25
apetycznie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak