Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy makaron

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżecza
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy makaron

Do malaksera wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy jajko oraz żółtko, łyżeczkę masła i szczyptę solo - wyrabiamy na gładkie ciasto, Na stolnice wyciągamy ciasto i dokańczamy wyrabianie ręką, następnie wałkujemy ciasto na dość cienki placek, kroimy w paski, które z kolei siekamy na drobne paseczki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie przez kilka minut, odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 14.02.2013 07:03
na pewno pyszny:)
eMMe 04.01.2013 11:43
Kurcze, pamiętam smak domowego makaronu mojej babci:) Uwielbiam:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak