Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy majonez z białka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 szt.
olej 2/3 szklanki
sok z cytryny 1/2 łyżeczkai
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy majonez z białka

Wykonanie:
Z białka ubić sztywną pianę, następnie stale ubijając, wlewać małymi kropelkami olej. Zakwasić w czasie ubijania sokiem z cytryny i dodać powoli resztę oleju. Gdy piana wchłonie cały olej, przyprawić do smaku według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 23.01.2017 10:38
puszysty :)
Franciszek 23.01.2017 00:49
ciekawy pomysł
wwwiolka 22.01.2017 20:43
Bardzo fajny przepis.
adelajda 22.01.2017 20:04
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak