Przepis i sposób przygotowania na: Domowy "Kopiec kreta" a'la Catti
Krok 2: Do ostudzonej masy dodać 2 żółtka, cukier wanilinowy następnie mąkę oraz proszek do pieczenia.
Krok 3: Z pozostałych białek jajka ubić pianę oraz dodać ją do ciasta. Całość wymieszać, wylać na tortownicę o średnicy 23 cm i piec całość około 25 minut w 180 stopniach.
Krok 4: Po ostygnięciu ciasta, za pomocą łyżki trzeba zdjąć wierzch ciasta pozostawiając około 1 cm brzegu. Należy uważać aby nie zrobić w nim dziury. Zdjęte z wierzchu ciasto przekładamy do miseczki, gdzie rozkruszamy je na drobne kawałki.
Krok 5: Banany kroimy na kawałki i układamy na cieście. Owoce można skropić wcześniej sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Czekoladę kroimy na kawałki lub ścieramy na tarce.
Krok 6: Śmietanę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy śmietan-fixy. Czekoladę wsypujemy do śmietany i lekko mieszamy łyżką całość.
Krok 7: Układamy śmietanę na bananach starając się uformować kopczyk. Na wierzch wysypujemy rozkruszone ciasto, w razie potrzeby lekko je przyciskając do śmietany.