Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel ze świeżych malin

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

maliny świeże 1/2 kilogram
cukier kryształ 70 gram
sok z cytryny 2 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 1/2 szklanka

DO PODANIA

maliny świeże
jeżyny

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel ze świeżych malin

Maliny opłukać, osączyć, przełożyć do rondelka. Wsypać cukier i dokładnie wymieszać. Maliny zasypane cukrem odstawić na godzinę, aż puszczą sok, a cukier się rozpuści. Dodać sok z cytryny, rondelek postawić na gazie i zagotować. Gotować pod przykryciem 3 minuty.

Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z wodą i wlać do gotujących się owoców. Mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 1 minutę.
Gorący kisiel przełożyć do miseczek i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Podawać ze świeżymi malinami i jeżynami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 29.09.2014 18:37
pyszny kisielek
IwonaDD 29.09.2014 13:01
wspaniały!!!!!!
Renataj 29.09.2014 12:37
Bardzo apetycznie wygląda - nie to co z torebki.
Róża1 29.09.2014 10:50
ale się wspaniale prezentuje :-)
w mojej kuchni 29.09.2014 09:35
kisiel lubię i na deser i do picia w kompotach
IZABELA29 29.09.2014 08:40
musi byc pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak