Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel z suszonej czarnej porzeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 300 ml
czarna porzeczka 2 łyżeczki (suszona, zmielona)
czarna porzeczka 2 łyżeczki (suszona w całości)
cukier 1-2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki

Porada

Chyba nie muszę pisać, że takie domowe kisiele nie mają sobie równych, gdyż oprócz pysznego smaku nie zawierają żadnych barwników, ani konserwantów.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel z suszonej czarnej porzeczki

250 ml wody należy zagotować z cukrem/miodem oraz mielonymi i całymi owocami czarnej porzeczki.
Całość gotować 2-3 minuty.
W reszcie zimnej wody dokładnie rozmieszać mąkę ziemniaczaną i nie przerywając mieszania - powoli wlać do gotujących się owoców.
Kisiel zagotować i zdjąć z ognia.
Pysznie smakuje na ciepło lub po całkowitym ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 09:06
Pyszny taki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak