Domowy kisiel

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z czerwonej porzeczki

    100 ml
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mandarynki

    2 sztuki
  • woda

    400 ml
  • goździk Prymat

    2 sztuki
  • konfitura

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 400 ml wody, dodać 2 goździki wlać sok z porzeczki. Doprowadzić do wrzenia. W 5 łyżkach zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, wlać na gotującą się wodę z sokiem. Cały czas energicznie mieszać, gotować 2 minuty. Rozlać kisiel do dwóch salaterek. Obrać mandarynki, podzielić na cząstki, położyć na kisielu. Na środku położyć po łyżce konfitury porzeczkowej.

Mój nick milutka1609

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 09.06.2014 07:29
już dawno nie robiłam
Katarzyna/kate1980 28.03.2014 21:12
najlepszy domowy
madzialena19 26.08.2012 18:26
Smaczny deser z kisielu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat