Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z czerwonej porzeczki 100 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mandarynki 2 sztuki
woda 400 ml
Goździki całe Prymat 2 sztuki
konfitura 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel

Zagotować 400 ml wody, dodać 2 goździki wlać sok z porzeczki. Doprowadzić do wrzenia. W 5 łyżkach zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, wlać na gotującą się wodę z sokiem. Cały czas energicznie mieszać, gotować 2 minuty. Rozlać kisiel do dwóch salaterek. Obrać mandarynki, podzielić na cząstki, położyć na kisielu. Na środku położyć po łyżce konfitury porzeczkowej.

Mój nick milutka1609

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.06.2014 07:29
już dawno nie robiłam
Katarzyna/kate1980 28.03.2014 21:12
najlepszy domowy
madzialena19 26.08.2012 18:26
Smaczny deser z kisielu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak