Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kebab
Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić w domu kebaba, to właśnie znalazłeś odpowiedź! Przepis jest prosty, a jego składniki można modyfikować zgodnie z tym, co lubisz i chcesz dodać do bułki.
1. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy kroimy na małe kawałki wrzucamy na patelnię oprószamy przyprawą i szczyptą soli podlewamy olejem i smażymy na rumiano aż mięso będzie miękkie.
2. Bułkę kroimy na pół, wycinamy ostrym nożem delikatnie środek tak, aby bułka nie pękła, opiekamy 2 minuty w nagrzanym opiekaczu, żeby miała chrupiącą skórkę (można też zwyczajnie w piekarniku).
3. Do środka wkładamy opieczone mięso polewamy ketchupem ile kto lubi, na to kapusta pekińska, polewamy sosem czosnkowym (może być domowej roboty, ja użyłam gotowego). Ogórka konserwowego kroimy na plasterki, na to znów porcję mięsa, sałatkę i ogórka, polać ketchupem i gotowe!