Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy hamburger

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
korniszony 8
ketchup 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
żółtko jajek 2
sól, pieprz do smaku
bułka 6
ser żółty 50 gram
pomidor 1
sałata 6 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy hamburger

Mięso przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w plasterki korniszony (korniszony muszą być małe, aby plasterki nie wyszły za duże) i posiekaną jedną cebulę, następnie ketchup, musztardę oraz żółtka. Przyprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy widelcem. z mięsa formujemy płaskie kotleciki o średnicy takiej jak średnica bułki. Smażymy je na patelni z obu stron. Układamy na blaszce do pieczenia.
Bułki przekrawamy na pół. Na spodach układamy starty żółty ser, wkładamy do piekarnika razem z kotletami i pieczemy aż ser się lekko roztopi (ok 5 minut). Następnie układamy kolejno liść sałaty, plaster pomidora, mięso, talarek cebuli i przykrywamy górną częścią bułki.

Można podawać z sałatą polaną sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 26.12.2013 19:14
Porządna buła
PIOTR11 19.07.2013 09:07
pysznie wygląda
Kasia36 18.07.2013 21:08
Pyszny domowy hamburger
Czarnula87 18.07.2013 20:16
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak