domowy hamburger

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    5 szt
  • mięso mielone wołowe

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • sos do hamburgerów

  • oregano

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wyrobić w misce z bułką tartą, solą, pieprzem i jajkiem. Formować kulki po czym zgniatać je ręką tak aby powstały okrągłe kotlety. Upiec z dwóch stron.

Bułki (najlepiej hamburgerowe) przekroić na pół na każdej dolnej połówce położyć jeden kotlet, plaster sera żółtego, plasterek pomidora, dwa plasterki ogórka oraz plasterek cebuli wszystko delikatnie oblać sosem do hamurberów. Posypać oregano i przykryć górną częścią bułki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
accee 16.04.2011 23:04
Extra
accee 15.04.2011 22:49
This is it :D
Katarzyna/kate1980 12.04.2011 15:24
super
novita23 11.04.2011 12:56
pyszne
plocia 09.04.2011 14:01
kiedy robisz Marzenka ? wpadnę z miłą chęcią
artur7 06.04.2011 18:56
pyszne
Ania60 06.04.2011 18:27
niezłe
novita26 02.04.2011 12:49
mniam
Mariusz10 25.03.2011 20:29
lubię takie
novita26 24.03.2011 09:43
mniqam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat