Domowy fromage ucierany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka

    5 gałązki
  • koperek

    2 łyżki
  • szczypiorek usiekany

    2 łyzki
  • śmietana kremowa 30%

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • twaróg

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przekładamy twaróg. Ucieramy go dotąd aż nie będzie grudek.
(ja ucieram około 15 minut). Dodaję łyżkę śmietanki.
Drobno posiekany szczypiorek, pietruszkę i koperek oraz rozdrobnione 2 ząbki czosnku dodajemy do ucieranego serka.
Dalej ucieramy jeszcze przez około 5 minut. Posypujemy solą do smaku.
Schładzamy w lodówce.
Najlepszy na kanapkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 27.07.2013 15:04
Sama nigdy nie robiłam, koniecznie muszę spróbować.
Konczi 23.07.2013 15:15
bardzo lubię !!! Wtgląda rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat