Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy fromage ucierany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 5 gałązki
koperek 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyzki
śmietana kremowa 30% 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
twaróg 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy fromage ucierany

Do miski przekładamy twaróg. Ucieramy go dotąd aż nie będzie grudek.
(ja ucieram około 15 minut). Dodaję łyżkę śmietanki.
Drobno posiekany szczypiorek, pietruszkę i koperek oraz rozdrobnione 2 ząbki czosnku dodajemy do ucieranego serka.
Dalej ucieramy jeszcze przez około 5 minut. Posypujemy solą do smaku.
Schładzamy w lodówce.
Najlepszy na kanapkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 27.07.2013 15:04
Sama nigdy nie robiłam, koniecznie muszę spróbować.
Konczi 23.07.2013 15:15
bardzo lubię !!! Wtgląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak