Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Fast Food

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
jajko 1 szt
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
chleb 5 kromek
ser żółty 5 plasterków
pomidor 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
majonez 5 łyżek
keczup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Fast Food

Do mielonego mięsa wieprzowego dodajemy jajko oraz przyprawy i wyrabiamy jednolitą masę. Następnie formujemy z niej pięć płaskich kotletów i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony aż będzie rumiane. Każdą kromkę chleba przekrawamy na pół a następnie ją składamy. Na chlebie układamy warstwami zaczynając od plasterka żółtego sera, następnie mielony kotlet który smarujemy majonezem i keczupem. plasterki pomidora i ogórka konserwowego. Możemy całą kanapkę przekłuć patyczkiem do szaszłyków aby nam się nie rozpadła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 06.05.2015 13:56
domowy jest najzdrowszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak