DOMOWY CUKIER WANILIOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • laska wanilii

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Cukier wsypać do blendera, laski wanilii rozciąć na pół i wyskrobać ziarenka, dodać je do cukru. Cukier razem z ziarenkami zmiksować parę sekund (aby nie powstał puder). Przesypać do szczelnie zamykanego słoika lub puszki, dodać pozostałe części laski wanilii i zamknąć słoik. Wstrząsnąć porządnie. Najlepiej jak kilka dni postoi i przejdzie aromatem wanilii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulette17 19.03.2015 09:32
Super zdjęcie i przepis :)
Skotka 19.03.2015 08:25
świetny, sprawdzony przepis:)
Futka 19.03.2015 08:04
Świetny i praktyczny przepis :)
MałaMi89 19.03.2015 07:51
Robię właśnie w podobny sposób - przegryza się ;)))
R'n'G Kitchen 19.03.2015 07:18
Robię podobnie. Polecam ;)
AgaS10 19.03.2015 06:19
Często robię sobie w domu taki cukier :)
2milutka 18.03.2015 21:56
na pewno domowy najlepszy:)
ada.la 18.03.2015 21:50
podoba mi się zdjęcie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat