Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy chleb z mąki 3 zboża

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 500 g
woda 350 ml
drożdże instant 8 g
sól 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 3 łyżeczki
olej 1 łyżeczka

Porada

Podawać dopiero po całkowitym ostygnięciu.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chleb z mąki 3 zboża

Mąkę przesiać do miski, dodać sól i słonecznik. Drożdże rozpuścić w wodzie i połączyć z mąką. Ostawić przykryte mokrą ściereczką na 15 min. Następnie uformować bochenek lub włożyć do średniej wysmarowanej olejem formy i odstawić przykryte mokrą ściereczką na ok.40 min aż ciasto podwoi swoją objętość. Następnie zwilżyć górę bochenka i posypać słonecznikiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec ok.30-35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.09.2014 10:26
fajny chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak