Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń waniliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
żółtko jajek 1
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
cukier 2-3 łyżki
margaryna 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń waniliowy

Odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy je z żółtkiem i obiema mąkami. Pozostałą część mleka gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. Gdy mleko zacznie się gotować to wlewamy mieszankę mleka z żółtkiem i mąkami. Dokładnie mieszamy i gotujemy prze chwilę, aż budyń będzie gęsty.
Gotowy budyń przekładamy do miseczek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak