Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1/2 litra
żółtko jajek 2 sztuki
masło 1 łyżka
mączka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 3 łyżki
laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń.

250 ml mleka wlewamy do garnuszka,dodajemy masło i wstawiamy na małym ogniu .250 ml mleka wlewamy do miski, wanilię przecinamy na połowę i wyjmujemy ziarenka wrzucamy do miski,dodajemy żółtka,cukier i mąkę mieszamy ,można użyć miksera. Jak mleko zacznie się gotować wlewamy masę, ciągle mieszając chwilkę gotujemy. Budyń rozlewamy do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 24.11.2013 19:46
na pewno lepszy a robi się go tak samo szybko
patryska76 24.11.2013 16:18
Nie ma to jak budyń własnej produkcji ;-)
nogawkuchni 24.11.2013 15:44
Świetny deser,uwielbiam budynie,Twój z pewnością by mi zasmakował,domowy budyń z pewnością lepszy niż taki z torebki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak