Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy boczek z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki 1

boczek surowy 2 sztuki po 2 kg

Składniki na marynatę

woda 8 l
ziele angielskie 5
Liść laurowy suszony Prymat 5
Sól czosnkowa jodowana Prymat 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
rozmaryn świeży kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy boczek z piekarnika

Boczek opłukać pod wodą. Po opłukaniu osuszyć boczek. Wszystkie składniki dajemy do większego garnka wlać wodę i zagotować. Całość dokładnie wymieszać . Po wymieszaniu dać boczki. Boczek odstawić na 3 dni . Co jakiś czas obracać boczek. Do nagrzanego piekarnika wstawić boczek i piec około 2 1/2 godziny w temperaturze 290 -200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.04.2016 08:44
pyszne jedzonko dzisiaj podano
Katrina.u 01.04.2016 09:38
smacznie wygląda
Ela427 01.04.2016 09:27
pyszny boczuś
Motorek 01.04.2016 07:46
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak