Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy bigos.

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
łopatka wieprzowa 50 dag
kiełbasa 50 dag
boczek wędzony 30 dag
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat według uznania
koncentrat pomidorowy kilka łyżek
smalec do smażenia
Ziele angielskie całe Prymat kilka sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy bigos.

1.Kapustę dokładnie wypłukać,zalać wodą i gotować do miękkości.Nadmiar wody odcedzić.
2.Łopatkę umyć i dokładnie osuszyć,następnie zmielić w maszynce ,następnie przesmażyć kilka minut na odrobinie smalcu.Kiełbasę,boczek i cebulę pokroić w kostkę,również przesmażyć na smalcu.Razem z mięsem przełożyć do kapusty. Dodać przyprawy i przecier pomidorowy,cały czas dusić,często mieszając, aż wszystkie składniki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 17.10.2015 14:29
Dziękuję:)
MAR3STA 15.10.2015 09:36
pyszny bigos
berys18 14.10.2015 08:42
pysznie wygląda, aż nabrałam ochoty na bigos
Babeczka35 14.10.2015 08:14
Dziękuję:)
Maridka19 14.10.2015 07:59
Pyszny bigosik :)
gusia1000 14.10.2015 01:11
Dobry na jesień, bo rozgrzewa.
Iwusia 13.10.2015 23:31
wspaniały bigosik i jakie apetyczne foto
IKrakowianka 13.10.2015 21:42
super bigos
irenka 13.10.2015 21:21
dobry bo domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak