Domowy bigos.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • kiełbasa

    50 dag
  • boczek wędzony

    30 dag
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    według uznania
  • koncentrat pomidorowy

    kilka łyżek
  • smalec

    do smażenia
  • Ziele angielskie całe Prymat

    kilka sztuk
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    kilka sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1-2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kapustę dokładnie wypłukać,zalać wodą i gotować do miękkości.Nadmiar wody odcedzić.
2.Łopatkę umyć i dokładnie osuszyć,następnie zmielić w maszynce ,następnie przesmażyć kilka minut na odrobinie smalcu.Kiełbasę,boczek i cebulę pokroić w kostkę,również przesmażyć na smalcu.Razem z mięsem przełożyć do kapusty. Dodać przyprawy i przecier pomidorowy,cały czas dusić,często mieszając, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 17.10.2015 14:29
Dziękuję:)
MAR3STA 15.10.2015 09:36
pyszny bigos
berys18 14.10.2015 08:42
pysznie wygląda, aż nabrałam ochoty na bigos
Babeczka35 14.10.2015 08:14
Dziękuję:)
Maridka19 14.10.2015 07:59
Pyszny bigosik :)
gusia1000 14.10.2015 01:11
Dobry na jesień, bo rozgrzewa.
Iwusia 13.10.2015 23:31
wspaniały bigosik i jakie apetyczne foto
IKrakowianka 13.10.2015 21:42
super bigos
irenka 13.10.2015 21:21
dobry bo domowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat