Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zrazy z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle

mięso mielone pól kg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Do obtoczenia

Bułka tarta klasyczna Prymat pół kg

Sos pieczarkowy

pieczarki 1 kg
woda
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zrazy z pieczarkami

Cebulę pokroić w drobna kosteczkę. Wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami. Dobrze wyrobić do momentu, aż mięso ładnie odchodzi od ręki. doprawić. Formować w rękach sznycle, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obydwu stron.

Sos pieczarkowy:
Cebulę obrać i podsmażyć na oleju. Następnie dodać posiekane pieczarki. Dusić pod przykryciem, dodawać wodę.
Z wody i mąki przygotować zasmażkę, dodawać do sosu, nastepnie doprawić do smaku.

Usmażone sznycle polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 11.09.2014 16:11
wyborne zrazy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak