Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe wrzywa z patelni z kurczakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 200 g
por kawałek
brokuł 1 szt
papryka czerwona 1 szt
marchewka 3 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oliwa
Zioła prowansalskie suszone Prymat
suszona pietruszka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe wrzywa z patelni z kurczakiem

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Domowe wrzywa z patelni z kurczakiem foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki. Kurczaka ściągamy z patelni, a na pozostały tłuszcz wrzucamy cebulę i pieczarki i podsmażamy. Brokuła dzielimy na różyczki, marchewkę i pora kroimy na plasterki, paprykę na paski. Pora kładziemy na sitku i przelewamy wrzątkiem. Brokuła gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie, wyciągamy łyżką cedzakową i wrzucamy do wody na 3 minuty marchewkę.
Krok 2 - Domowe wrzywa z patelni z kurczakiem foto
3
Do podsmażonych pieczarek dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy ziołami i pietruszką, mieszamy i podsmażamy ok 5-10 minut. Na koniec dodajemy kurczaka.
Krok 3 - Domowe wrzywa z patelni z kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 26.10.2012 08:05
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak