domowe wafelki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafel tortowy

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • margaryna

    200 g
  • herbatniki

    200 g
  • cukier

    200 g
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwa białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy stopniowo 200 g cukru dalej ubijając, następnie dodajemy żółtka.
Oddzielnie rozcieramy 200 g margaryny Kasi dodając po łyżce ubitych wcześniej jajek.
Herbatniki blendujemy w blenderze na drobną mączkę.
Na koniec dodajemy 200 g tych herbatników i 2 łyżki kakao porcja i wszystko dokładnie łączymy by stworzyć jednolitą masę.
Smarujemy jedną stronę wafla przykładamy drugim- i tak do wyczerpania potrzebnych produktów:).
Gotowego wafla zawijamy w folię lub papier i wkładamy w miejsce gdzie nam się dobrze ściśnie. Może to być wypoczynek jakaś skrzynka, pod duży garnek pełny wody. Przygniecionego wafla zostawiamy na noc by się dobrze sprasował.


* Porcja na jednego wafla
Smacznego:)!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 03.11.2013 17:00
bardzo lubie takie wafle
Jolie 03.11.2013 16:38
poproszę kawałeczek :)
Monika-twin 03.11.2013 16:02
pycha wafelki
Paolcia 03.11.2013 15:59
mmm słodkości :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat