Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe śledzie w occie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szkl
ocet 3 łyzki
sól 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
cebula 1/2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
pieprz 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
marchew 1 szt
matijasy 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe śledzie w occie

Śledzie płuczemy moczymy w wodzie do pożądanego smaku – można zmieniać wodę, żeby przyspieszyć ten proces.

Wodę z pokrojoną cebulą , marchewką i przyprawami gotujemy kilka minut, przykrywamy pokrywką, żeby smaki się „przegryzły” i studzimy do temperatury pokojowej.

Śledzie kroimy na kawałki, układamy w słoiku i zalewamy zalewą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. Najlepsze są po kilku dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 30.12.2013 17:21
Nie ma jak swoje zrobione śledzie , bardzo lubię też na święta sama robiłam.
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 16:47
Mmmm... śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak