Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE PIEROGI Z KAPUSTKĄ I SKWARKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
olej 1 łyżeczka
słonina 500 g
kapusta kiszona 1000 g
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE PIEROGI Z KAPUSTKĄ I SKWARKAMI

Kroki postępowania

1
Kapustę odgotować, odcisnąć. Połowę słoniny pokroić w kostkę i usmażyć, dodać pokrojoną cebule i smażyć przez chwile, następnie dodać do kapusty wymieszać i doprawić solą i pieprzem według uznania.
Krok 1 - DOMOWE PIEROGI Z KAPUSTKĄ I SKWARKAMI foto
2
Z mąki jajka odrobiny oleju i ciepłej wody wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować i wycinać szklanką kółka, następnie lepić pierogi. w osolonej wodzie gotować przez 3 min pierogi.
Krok 2 - DOMOWE PIEROGI Z KAPUSTKĄ I SKWARKAMI foto
3
Resztę słoniny pokroić i usmażyć. Posypać po ugotowanych pierogach.
Krok 3 - DOMOWE PIEROGI Z KAPUSTKĄ I SKWARKAMI foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.12.2013 20:20
babcia robi podobnie,są pyszne :)
Bernadeta1 30.06.2013 19:04
bardzo smaczne pierogi
JOANNA16 29.06.2013 15:48
pycha pierożki
Megg 28.06.2013 21:53
hmmm pyszne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak