Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierogi

mąka 50 dkg
sól 1/2 łyżeczki
jajko
woda letnia 1 szkl
zielenina 3 gałązki

Farsz;

mięso mielone 30 dkg
kapusta biała 30 dkg
cebula
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
boczek 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pierogi

Do miski wsypujemy przesianą mąkę. Dodajemy pozostałe składniki oraz posiekaną zieleninę i wyrabiamy ciasto, aby było elastyczne. Odstawiamy.
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Mięsko i cebulę smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Wszystko mielimy maszynką do mięsa. Łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku.
Przygotowane ciasto wałkujemy i wycinamy kółka. Na środek nakładamy farsz i zlepiamy. Krańce naciskamy widelcem. Gotujemy w osolonej wodzie. Jak wypłyną gotujemy ok.3 minut. Polewamy usmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 24.02.2015 12:50
pysznie wyglądają
Małgorzata Pin 23.02.2015 10:52
Uwielbiam pierożki
Agata3 23.02.2015 09:53
mniam, domowe najlepsze :)
Anna169Hosz 22.02.2015 22:13
Bardzo apetyczne!
Pietruszka 22.02.2015 22:04
wygląda pysznie
w mojej kuchni 22.02.2015 21:20
apetyczne pierogi ze skwarkami
kloruś 22.02.2015 20:59
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak