Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Domowe pieguski

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
2 1/2 szklanki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
masło
250 g
cukier wanilinowy
1 opakowanie
cukier puder
3/4 szklanki
jaja
1
sól
szczypta
Sklep Prymat
czekolada gorzka
1 tabliczka
orzechy laskowe

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pieguski

Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Wbić jajko i dalej ucierać. Na koniec dodać mąkę z proszkiem, posiekane orzechy i czekoladę – wymieszać. Z ciasta formować kulki i lekko je spłaszczać. Układać w odstępach.

Piec 12-15 min w temp 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 09.12.2012 10:19
super ciacha
agataw1990 01.10.2012 12:06
Na pewno wypróbuję!
Aleksandra15 01.10.2012 10:58
Muszę takie zrobić, bo uwielbiam pieguski ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak