Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pączki angielskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 1 sztuka
jajko 3 sztuki
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pączki angielskie

Serek homogenizowany o smaku waniliowym wymieszać dokładnie z jajkami. Następnie wsypać przesianą z proszkiem do pieczenią mąkę i wymieszać ciasto. Na rozgrzany tłuszcz kłaść małą łyżeczką (maczaną w letniej wodzie) ciasto i smażyć. Usmażone można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 31.07.2013 23:22
Smaczne pączusie.
Motorek 20.07.2013 09:48
bardzo smaczne
aisza1 19.07.2013 13:48
to kiedy mogę wpaść na na przepyszne pączki angielskie
gosia1988 19.07.2013 13:11
fajny przepis
meg1984 18.07.2013 23:19
świetne pączki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak