Domowe masło

Domowe masło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    W zależności od pojemnika
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Domowe masło

Śmietanę kremówkę wlewamy do pustego pojemnika (butelka / słoik lub inne).
I zaczynamy potrząsać (uwaga czasem zajmuje to bardzo długo czasu)
Po pewnym czasie zobaczymy w środku masło ok 15-20 min powinno być zrobione.
Wylewamy pozostałości po śmietanie, gotowe masło możemy przepłukać wodą.
Po czym wkładamy na talerzyk i do lodówki lub jeść od razu.
Można dodać cukier lub sól do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

stokrotka 09.01.2011 11:05
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat