Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE LODY MIĘTOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
mleko 1/2 litra
likier miętowy 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE LODY MIĘTOWE

Jajka z cukrem ubijać na parze,dodając powoli przegotowane mleko,aż masa zgęstnieje. Zdjąć z pary i wstawić do naczynia z zimną wodą i nadal ubijać. Kiedy masa wystygnie, wlać szklankę likieru i dodać rozpuszczoną żelatynę,wymieszać.
Masę przelać do maszynki do lodów. Po 30 minutach przełożyć do pojemniczka i wstawić do zamrażalnika na 4 godziny.
Gwarantuję że tak pysznych miętowych lodów nie jedliście w życiu!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.01.2014 10:21
na pewno smaczne
ewaa 16.04.2013 16:00
znakomite:)
Goya 03.02.2013 19:01
super
andrzejek malutki 31.01.2013 12:55
zajebiste !!
AURELKA 26.12.2012 22:01
super
Katarzyna59 03.11.2012 20:10
na pewno pyszne
Wiesława1 29.10.2012 19:00
ciekawe
manaika 29.10.2012 18:47
ciekawe
andrew1 29.10.2012 18:35
niebo w gębie!!
mikrusiak 29.10.2012 18:17
mniam mniam...:)
fijolek91 29.10.2012 17:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak