Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe krakersy gryczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 1,5 szklanka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 2 ząbek
jajko 1
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
tymianek
woda letnia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe krakersy gryczane

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy.
Krok 1 - Domowe krakersy gryczane foto
2
Dodajmy zioła, wyciskamy obrany ząbek czosnku.
Możemy dodać sól.
Ponieważ staramy się ograniczać spożycie soli nie dodałam dużej ilości.
Krok 2 - Domowe krakersy gryczane foto
3
Wbijamy jajko, dodajemy oliwę.
Krok 3 - Domowe krakersy gryczane foto
4
Ugniatamy ciasto mieszając wszystkie składniki. Dodajemy wodę, żeby się lepiej ciasto wyrobiło.
Krok 4 - Domowe krakersy gryczane foto
5
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy w kosteczkę na papierze do pieczenia.
Krok 5 - Domowe krakersy gryczane foto
6
Wypiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut - aż się zarumienią.
Wspaniale smakują z sosem czosnkowym jogurtowym.
Smacznego :)
Krok 6 - Domowe krakersy gryczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak