Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Flaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
seler
pietruszka
sól
pieprz
flaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Flaczki

Flaki należy wypłukać w zimnej wodzie i wrzucić do wrzątku.
Gotować około 5 minut, odcedzić i wypłukać zimną wodą.
Flaki przełożyć na durszlak.

Do garnka wlać wodę i umieścić w niej porcję rosołową z kaczki. Gotować na małym ogniu.
Włoszczyznę obrać i umyć.
Gdy mięso odrobinę zmięknie dodać włoszczyznę do garnka. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Całość gotuj do miękkości.
Następnie mięso i włoszczyznę wyjmij z garnka.
DO wywaru włóż flaki. Flaki z wywarem gotuj około 1,5 godziny; aż będą miękkie.
Pod koniec gotowania dodaj całą przyprawę do flaków.

Mięso z kaczki obierz od kości, a marchew pokrój w kostkę.

Gdy flaki będą ugotowane dodaj mięso i pokrojoną marchewkę.

UWAGA: Gorące flaki można przelać do słoika i dokładnie zakręcić. Wystudzić i wstawić do lodówki, a następnie otwierać w razie potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 02.12.2013 09:09
super takie flaczki
Janina 27.11.2013 20:06
Lubimy flaki;)
Katarzyna54 27.11.2013 19:37
uwielbiam flaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak