Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe czekoladki - pralinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 tbliczka
czekolada mleczna biała 1 tabliczka
owoce
orzechy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe czekoladki - pralinki

Ostatnio miałam w nadmiarze różnych czekolad a tak się złożyło ,że kupiłam silikonową foremkę do pralinek dlatego postanowiłam wykorzystać czekolady na domowe czekoladki.
Użyłam jednej mlecznej i jednej białej .
Stopiłam czekolady w garnuszku z wodą i rozlałam do foremki na zmianę białą z ciemną czekoladą do środka wkładając orzechy i świeże owoce!
W tym przypadku użyłam borówek i porzeczek , które uwielbiam i włożyłam na całą noc do lodówki.
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia pralinek po zastygnięciu czekolady bo dostały się w ręce rodzinki ...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 26.05.2013 14:11
Świetne czekoladki! Osobiście bardzo lubię taką pracę w kuchni jak ich przygotowanie:)
zielonamorelka 20.03.2013 19:50
fajne ale szkoda że nie napisałaś jak je zrobiłaś w sensie czy wylałaś białą czekoladę do foremek i włożyłam owoce tak po prostu czy wysmarowywałaś warstwa po warstwie?
zdeba 12.09.2012 22:58
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak