Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe burgery

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gram
boczek wędzony 8 plastrów
majonez 4 łyżki
keczup pikantny 4 łyżki
bułka do hamburgerów 4 sztuki
sałata 4 liście
pomidor 1 mały
cebula czerwona 4 krążki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe burgery

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażamy boczek, smażymy na złoty kolor.
Krok 1 - Domowe burgery foto
2
Z mięsa formujemy 4 kotlety, doprawiamy sola i pieprzem i smażymy je 3 minuty z jednej strony w tym czasie bułki kroimy na pół i podpiekamy chwilę w piekarniku.
Krok 2 - Domowe burgery foto
3
Mięso odwracamy i układamy na każdym kotlecie ser , warzywa myjemy osuszamy i kroimy w plastry.
Krok 3 - Domowe burgery foto
4
Spód bułki smarujemy majonezem, układamy sałatę kotlet i boczek.
Krok 4 - Domowe burgery foto
5
Następnie dodajemy pomidor, cebulę . Górę bułki smarujemy keczupem, układamy na górę.
Krok 5 - Domowe burgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.01.2017 19:14
domowe najlepsze
gosia56 22.01.2017 10:35
super zjadłabym takiego domowego;)
adelajda 19.01.2017 16:07
dobre hamburgery
Małgorzata92 19.01.2017 10:52
Uwielbiam :)
Aleksandra/Olcia 19.01.2017 10:47
apetyczne burgery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak