Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe burgery

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulki do hamburgerow 2
pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
sałata 2 liście
pomidor 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe burgery

Piersi kurczaka pokroić na mniejsze części. Wymieszać przyprawę do kurczaka, sól i pieprz z bułką tartą. Roztrzepać jajko. Mięso najpierw obtoczyć w bułce potem w jajku, następnie jeszcze raz w bułce. Usmażyć na złoty kolor.
Bułki do hamburgerów przekroić na pół. Żeby były ciepłe można je podgrzać na patelni grillowej (bez tłuszczu).
Sałatę opłukać i ułożyć na bułce, następnie pokroić cebulę w krążki i położyć na sałacie. Umieścić kurczaka i położyć na niego pokrojonego w duże plastry pomidora. Całość przykryć bułką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 23.02.2014 14:00
muszę wypróbować ten przepis
Milka100 04.01.2014 21:27
pyszny burger
Ola1young 28.12.2013 10:56
bardzo lubię takie :)
IKrakowianka 19.12.2013 16:17
najlepsze są takie domowe :)
IlonaAlbertos 17.12.2013 02:31
Wyglądają obłędnie.
kate.500 07.12.2013 19:22
pyszne bugery
Lukrecja29 03.12.2013 00:58
Wyglądają zdrowo i bardzo apetycznie, przyznam że chetnie bym pożarła :)
Bernadeta1 03.12.2013 00:17
domowy zawsze smaczniejszy
eMMe 02.12.2013 19:58
Domowe najlepsze:)
Sylwiabieber:) 02.12.2013 18:21
mniam bardzo lubie domowe burgery są takie pyszne :) :P
Grazyna0211 02.12.2013 17:41
domowe są super
Marlenka.S 02.12.2013 17:40
nie ma jak domowe burgery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak