Domowe burgery

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulki do hamburgerow

    2
  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania)

  • sałata

    2 liście
  • pomidor

    1
  • bułka tarta

  • jajko

    1
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka pokroić na mniejsze części. Wymieszać przyprawę do kurczaka, sól i pieprz z bułką tartą. Roztrzepać jajko. Mięso najpierw obtoczyć w bułce potem w jajku, następnie jeszcze raz w bułce. Usmażyć na złoty kolor.
Bułki do hamburgerów przekroić na pół. Żeby były ciepłe można je podgrzać na patelni grillowej (bez tłuszczu).
Sałatę opłukać i ułożyć na bułce, następnie pokroić cebulę w krążki i położyć na sałacie. Umieścić kurczaka i położyć na niego pokrojonego w duże plastry pomidora. Całość przykryć bułką. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mitek111 23.02.2014 14:00
muszę wypróbować ten przepis
Milka100 04.01.2014 21:27
pyszny burger
Ola1young 28.12.2013 10:56
bardzo lubię takie :)
IKrakowianka 19.12.2013 16:17
najlepsze są takie domowe :)
IlonaAlbertos 17.12.2013 02:31
Wyglądają obłędnie.
kate.500 07.12.2013 19:22
pyszne bugery
Lukrecja29 03.12.2013 00:58
Wyglądają zdrowo i bardzo apetycznie, przyznam że chetnie bym pożarła :)
Bernadeta1 03.12.2013 00:17
domowy zawsze smaczniejszy
eMMe 02.12.2013 19:58
Domowe najlepsze:)
Sylwiabieber:) 02.12.2013 18:21
mniam bardzo lubie domowe burgery są takie pyszne :) :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat