Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe buraczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
chrzan tarty 2 łyżki
sól i pieprz 1 do smaku
ocet 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe buraczki

Kroki postępowania

1
Buraczki opłukujemy i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Domowe buraczki foto
2
Ugotowane buraczki obieramy.
Krok 2 - Domowe buraczki foto
3
Ugotowane i obrane buraczki trzemy na tarce o drobniutkich oczach
Krok 3 - Domowe buraczki foto
4
Doprawiamy buraczki przyprawami takimi jak sól, pieprz, ocet, cukier. Dodajemy chrzan.
Krok 4 - Domowe buraczki foto
5
Buraczki gotowe do spożycia.
Krok 5 - Domowe buraczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak