Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE BUŁECZKI RAZOWE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 3 szkl
drożdże 50 g
margaryna 250 g
jajko 3 szt.
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE BUŁECZKI RAZOWE

Kroki postępowania

1
Mąkę rozgniatamy z margaryną, robimy dołek i dodajemy wszystkie składniki (dwa jajka i jedno żółtko) oraz drożdże rozpuszczamy z cukrem. Wszystko razem zagniatamy.
Krok 1 - DOMOWE BUŁECZKI RAZOWE foto
2
Z ciasta formujemy kulki średniej wielkości, na wierzchu robimy nacięcia nożem w kształcie plusa i smarujemy rozbitym pozostały białkiem.
Krok 2 - DOMOWE BUŁECZKI RAZOWE foto
3
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - DOMOWE BUŁECZKI RAZOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.02.2013 08:02
Bułeczki pieczone w domu :) Pycha :)
Rafał10 22.02.2013 18:58
ale bym zjadła
gosia1988 22.02.2013 17:19
domowe zawsze najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak