Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zupa pomidorowa Doroty
1. Ugotuj ryż.
2. Przygotuj w garnku bulion.
3. Na patelni roztop masło, dodaj cebulkę, dorzuć też pokrojone ząbki czosnku. Podsmażaj chwilkę do zeszklenia cebulki. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego.
4. Pomidory obierz ze skórki, pokrój na kawałki, wrzuć na patelnię z cebulą i czosnkiem. Patelnię zostaw bez przykrycia.
5. Pomidory podsmażaj 5-6 minut na wyższej mocy palnika.
Podsmażone pomidory wrzuć do garnka z bulionem. Zagotuj zupę, zmniejsz moc palnika i gotuj zupę jeszcze przez około 10-12 minut.
6. Do zupy dodaj przyprawy. Najlepiej jednak wcześniej sprawdź smak zupy. Ja do zupy dodałam jeszcze 4 ugotowane, pokrojone ziemniaki.
Życzę smacznego!