Przepis i sposób przygotowania na: Domowa tortilla
Kroki postępowania
Obie mąki zmieszać z solą i wlać roztopioną margarynę. Następnie wlać wodę gazowaną i zgnieść ciasto jak na makaron.
mąka kukurydziana | 30 dag |
mąka | 1 szklanka |
margaryna | 1/2 kostki |
woda gazowana | 11/2 szklanki |
olej do smażenia | |
sól do smaku |
mięso mielone | 25 dag/drobiowe |
papryka czerwona | 1 szt. |
cebula biała | 1 szt |
ketchup pikantny | 1 łyżka |
czosnek | 1 ząbek |
sól do smaku | |
oliwa | 2-3 łyżki |
kukurydza w puszce | 1 puszka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: