Domowa szynka pieczona

Domowa szynka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • wino słodkie czerwone

    150 ml
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarnka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4 ziarnka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone warzywa zalej szklanką wody i gotuj przez 15 minut z dodatkiem soli, pieprzu, ziela angielskiego, liści laurowych. Wywar ostudź, wymieszaj z winem, zalej nim szynkę i odstaw na 3 dni do lodówki (kilka razy na dzień obracaj).
Na dno naczynia żaroodpornego ułóż warzywa z marynaty, ułóż na nich szynkę. Piec przez 2 godziny w temp. 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat