DOMOWA SHOARMA Z KURCZAKA

DOMOWA SHOARMA Z KURCZAKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • filet z kurczaka

    podwójny, duży

Marynata

  • olej

    6 łyżek
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    łyżeczka
  • sól

    1 i 1/2 łyżeczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kurkuma

    łyżeczka
  • cynamon

    szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania DOMOWA SHOARMA Z KURCZAKA

Mięso oczyszczam, każdą pierś przekrawam wzdłuż na połówki i kroję w cienkie plasterki.
Z podanych składników przygotowuję marynatę, mieszam z mięsem i odkładam do lodówki.
Podsmażam przez kilka minut na rozgrzanej patelni na średnim ogniu - często mieszam.
Podaję z ulubioną surówką i frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat