Domowa pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    60 dag
  • jajka

    2 szt
  • bułka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • masło

    2 łyzki
  • musztarda ostra

    1 łyzka
  • olej

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki namoczyć z zimnej wodzie. Cebule i czosnek pokroić w kosteczkę i udusić na maśle. Z mielonego mięsa, odciśniętych z wody bułek, jajek i przypraw (pieprz, sól, mielony kminek, gałka muszkatołowa) wyrobić masę. Uformować z niej wałek, posmarować olejem, włożyć do formy i obsypać majerankiem i papryką. Piec w piekarniku w temp 200 st przez około 1h. Często polewając sosem z pieczenia.
Podawać na zimno bądz na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 31.01.2014 18:25
chętnie taka zrobię sama
ben-ka 31.01.2014 09:29
Bardzo apetyczna.
Iwusia 19.03.2013 23:39
wygląda bardzo smakowicie ta pieczeń
Stenka 30.12.2012 11:02
zrobię
malaczarna23 29.08.2012 09:56
super
IlonaAlbertos 02.04.2012 17:10
Uwielbiam taką pieczeń.
Koper 07.10.2011 23:49
bardzo lubię, ale jeszcze nigdy sama nie robiłam :)
kate.500 03.08.2011 10:08
jak ona ślicznie wygląda...
Iwona51 27.03.2011 00:02
smaczna
Monika193 03.08.2010 10:35
mąz lubi taka pieczen, musze dla Niego zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat