Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pasta tahini

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziarna sezamu 1 szkl
olej roślinny 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat ewentualnie

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pasta tahini

Ziarna sezamu (łuskane) należy uprażyć na suchej patelni cały czas mieszając, aby się nie przypaliły.
Następnie przełożyć do wysokiego naczynia, dolać olej i za pomocą blendera zmiksować na gładką masę.
W czasie miksowania robić przerwy aby blender się nie przegrzał.
Taką pastę dodajemy do hummusu lub innych past.
Ja dodałam do kotlecików z kalafiora.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 25.06.2014 20:16
Ja najwięcej domowego tahini zjadam prosto ze słoiczka :)
gosia561 25.06.2014 15:34
egzotyczny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak