Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa nutella

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 szkl
czekolada gorzka 120 g
miód 3 łyżki
orzechy laskowe 120 g

Porada

Trzeba uważać by nie przypalić orzechów w piekarniku. Można je też uprażyć na patelni.

Przepis i sposób przygotowania na: domowa nutella

Orzechy uprażyłam w piekarniku w 200 stopniach. Piekłam je aż skórka zaczęła się łuszczyć i łatwo schodzić. Następnie je miksowałam aż do uzyskania masy przypominającej masło orzechowe.

W garnuszku zagotowałam mleko skondensowane słodzone, miód i połamaną czekoladę. Całość gotowałam do uzyskania jednolitej masy.
Ciepłą masę połączyłam z orzechami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak