Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa nutella

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 1,5 szklanki
miód 1 łyżka
gorzka czekolada 15 dag
mleko 1/2 szklanki
DODATKOWO:
orzechowy krokant 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa nutella

Orzechy zmielić przy pomocy robota na szybkich obrotach miksować kilkanaście minut do momentu kiedy zrobi się z nich gładka i troszkę oleista pasta w trakcie miksowania dodać miód. W małym garnuszku rozpuścić czekoladę z mlekiem i dodać do orzechów, dokładnie wszystko wymieszać i przełożyć do słoiczka na wierzchu nasypać warstwę krokantu. Odstawić do wystudzenia nie wiem jak długo to postoi bo u mnie starczyło na raptem jeden dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 03.11.2012 12:24
Czy efekt mielenia orzechów będzie podobny, jeśli użyję maszynki do mielenia mięsa? Kiedyś tak mieliłam duże porcje orzechów do ciast, ale nie wiem, czy tak wystarczy.
Juleczka20 02.11.2012 10:24
wspaniale musi smakować taka domowa nutellka
Poison1988 02.11.2012 09:32
o kurcze jeszcze nie robiłam sama. musi smakować odlotowo :)
Habibi 02.11.2012 09:26
A jeśli chodzi o mielenie orzechów czy migdałów, to spaliłam już w życiu dwa roboty przy tej czynności ;)
Habibi 02.11.2012 09:21
Robię podobnie, z użyciem gotowej czekolady - mówimy na nią "leniwa" nutelka, bo jest z gotowych produktów ;)
ilovebake 02.11.2012 09:15
fajne i domowe
Kasia35 02.11.2012 08:38
super
gottrina 02.11.2012 08:05
świetny pomysł
Sylwia56
Sylwia56 02.11.2012 07:49
wspniałe
Danost 02.11.2012 07:41
fajny przeipisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak