Przepis i sposób przygotowania na: Domowa lasagne
Kroki postępowania
W rondelku roztopić masło dodać mąkę, rumienić przez chwilkę. Dodać mleko, cały czas mieszając czekać aż powstanie gesty sos. Odstawić od ognia i przyprawić gałką muszkatołową.
cebula | 1 szt. |
mięso mielone | 500 gram |
pomidory krojone z puszki | 1 puszka |
czosnek | 3 ząbki |
makaron penne | 1 opakowanie |
mleko | 1 szklanka |
masło | 3 łyżki |
mąka | 3 łyżki |
ser żółty | 400 gram |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
olej do smażenia | |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: