Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa kiełbasa grillowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chude mięso wieprzowe 0,5 kg
pachwina wieprzowa 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
sól 20 gram
Pieprz biały mielony Prymat 2 gramy
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,25 grama
majeranek 0,5 grama

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kiełbasa grillowa

Z mięsa usuwamy wszelkie ścięgna, chrząstki i inne niejadalne rzeczy. Mielemy mięso maszynką z sitkiem o oczkach 3-4 mm. Następnie dosypujemy wszelkie pozostałe składniki i masę dokładnie mieszamy. Mięso nie może być zbyt mocno doprawione, bo smak pogłębi się jeszcze podczas smażenia.
Następnie przy pomocy nabijarki do kiełbas robimy średniej wielkości kiełbaski.
Następnie gotowe kiełbaski należy sparzyć. Czyli wrzucamy je na 15-20 minut do gorącej wody. Woda nie może się gotować, powinna mieć około 80 stopni.
Jeżeli planujemy później smażyć je na patelni to niech olej nie będzie zbyt gorący, bo kiełbaski mogą popękać.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak