Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa granola orzechowo-kokosowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 400 gram
orzechy 200 gram
słonecznik łuskany 50 gram
pestki dyni 50 gram
wiórki kokosowe 100 g
cynamon Prymat 1 łyżka
olej 3 łyżki
miód 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa granola orzechowo-kokosowa

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy wszystkie suche produkty.
W kolejnym mieszamy miód z olejem ( jeżeli miód jest skrystalizowany, to najpierw chwilę go podgrzewamy).
Zawartość obu mieszamy razem- najlepiej rękoma.
Krok 1 - Domowa granola orzechowo-kokosowa foto
2
Piekarnik rozgrzewamy do 140 stopni.
Granolę przenosimy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
pieczemy 40 min- co 10 min mieszając.
Krok 2 - Domowa granola orzechowo-kokosowa foto
3
Po upieczeniu studzimy i przesypujemy do szczelnie zamkniętego pojemnika.
Możemy dodać ulubione suszone owoce.
Krok 3 - Domowa granola orzechowo-kokosowa foto
4
U mnie podawane z jogurtem naturalnym i pokrojonym bananem.
Smacznego!
Krok 4 - Domowa granola orzechowo-kokosowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 22.02.2016 07:24
Sto lat nie robiłam domowej granoli ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak