Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa ćwikła

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
chrzan tarty 3 łyżki
cukier
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa ćwikła

Buraki czerwone gotuję do miękkości w skórkach, po ugotowaniu i wystudzeniu obieram buraki ścieram na tarce o bardzo drobnych oczkach. Do utartych buraków dodaję cukier do smaku, sól, starty chrzan i sok z cytryny, mieszam wszystko i przekładam do słoika lub podaje od razu do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.01.2017 17:39
PYSZNA DO OBIADU
benka 07.01.2017 17:22
też taką robię
MarysiaB 07.01.2017 15:28
nie ma to jak ćwikła
agnieszka214 07.01.2017 15:23
Nie ma jak domowe buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak