Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa ćwikła

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan cały 20 dag
buraki 1,5 kg
ocet winny 2/5 szklanki
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa ćwikła

Buraki należy bardzo dokładnie umyć i osuszyć. Tak przygotowane warzywa układamy na blasze.
Należy e piec około godziny w 200 stopniach. Gotowe odstawiamy do ostygnięcia. Chrzan należy obrać i zetrzeć na tarce.
Dodajemy je do startych wcześniej buraków i mieszamy razem. Ocet należy zagotować z dodatkiem soli i cukru. Przestudzony mieszamy
z burakami i chrzanem. Gotową masę przekładamy do słoiczków i ugniatamy. Najlepsza jest za kilka dni, ale od razu też można ją podać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2014 19:56
Idealna na Wielkanoc.
Róża1 18.08.2013 08:23
taka najlepsza!!!!
kokoszka
kokoszka 23.01.2013 18:47
dobre
gosia56 23.01.2013 18:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak