Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta
1/2 szt -
marchewka
1 szt -
cebula biała
1 szt -
masło klarowane
1 łyżka -
śmietana 12%
3-4 łyżki -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku -
czubrica zielona
do smaku -
Czosnek suszony Prymat
do smaku -
koperek
-
szczypiorek
Przepis i sposób przygotowania Dodatek do obiadu czyli kapusta młoda duszona na maśle ze śmietaną
Cebulę kroimy w kostkę dusimy na maśle.
Kapustę odciskamy z soku który puŚciła dodajemy startą na tarce marchewkę ,dodajemy śmietanę mieszamy co chwilę dusimy.
Kapustę dusimy jakiś czas doprawiamy pieprzem ,czosnkiem granulowanym i czubricą zieloną ,na koniec dodajemy szczypiorek i koperek mieszamy .
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
POLECAM!!!!
Komentarze (7)