Dodatek do obiadu czyli kapusta młoda duszona na maśle ze śmietaną

Dodatek do obiadu czyli kapusta młoda duszona na maśle ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    3-4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • czubrica zielona

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • koperek

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Dodatek do obiadu czyli kapusta młoda duszona na maśle ze śmietaną

Kapustę siekamy lekko solimy wygniatamy i zostawiamy na 30 minut.
Cebulę kroimy w kostkę dusimy na maśle.
Kapustę odciskamy z soku który puŚciła dodajemy startą na tarce marchewkę ,dodajemy śmietanę mieszamy co chwilę dusimy.
Kapustę dusimy jakiś czas doprawiamy pieprzem ,czosnkiem granulowanym i czubricą zieloną ,na koniec dodajemy szczypiorek i koperek mieszamy .
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.

POLECAM!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

gusia1000 19.05.2015 01:00
Też tak robię.
Bernadeta1 18.05.2015 18:08
Jeszcze w tym roku nie robiłam mlodej kapusty i narobiłaś mi smaku
Dorian 18.05.2015 13:26
pyszna kapustka
adelajda 18.05.2015 09:27
lubię taką :)))
gosia56 17.05.2015 22:37
Już ktos przeleciał z minusami jest ci lepiej.
Róża1 17.05.2015 22:05
przepyszna kapustka :-).
agnieszka214 17.05.2015 21:45
Super pomysł na kapustę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat