Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip szczypiorkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 1 szklanka
majonez 0,5 szklanki
dymka ze szczypiorkiem pęczek
sok z cytryny 1 lyzeczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dip szczypiorkowy

Dymkę ze szczypiorkiem dokładnie umyć, osuszyć. Odciąć brzydkie końcówki. Szczypior posiekać grubiej, cebulki drobniej. Do miski wrzucić 1 szklankę jogurtu greckiego, dodać pół szklanki majonezu, doprawić solą i pieprzem białym, dodać łyżeczkę soku z cytryny i szczyptę cukru. Dokładnie wymieszać. Dodać cebulki i szczypior, troszkę odłożyć do dekoracji, wymieszać. Dip nałożyć do miseczek, każdą porcję posypać odłożonym wcześniej szczypiorkiem. Podawać do pieczonych warzyw lub mięsa z grilla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.01.2014 11:28
pyszny,chyba zrobie taki !
RenataZ-et 28.08.2013 23:44
szybki w przygotowaniu i pyszny w smaku
magdziorka6 04.07.2013 22:22
bardzo fajny
jasiek 04.07.2013 12:22
dobry do grilla
Ada-Gaba 04.07.2013 12:01
na pewno wypróbuję
fotoviderek 04.07.2013 07:40
Takiego jeszcze nie jadłem, muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak